Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve “TÜBİTAK 4007”, Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı Proje Çağrısı kapsamında kabul edilen TÜBİTAK Bilim Şenlikleri bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını açtı.

Etkinlikler kapsamında 22 etkinlik atölyesi kurularak 6 farklı konu başlığı ile semine ve sergi alanlarının oluşturulacağı şenlikle bilimsel iletişimin sağlanması, bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, atölye/laboratuar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinliklerle özellikle öğrencilerin temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması hedefleniyor.



Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskin, kurum müdürleri, lise, orta ve ilkokul müdürleri ile birlikte öğrenci ve öğretmenler katıldı.

“Gençlerin bilim ve fenne yöneltilmesi çok önemli”
TÜBİTAK Bilim Şenliği’nin açılışında konuşan Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, ülkenin gelişmesi açısından bilim ve fennin önemini vurguladı:

“Eğer bilim ve fenne önem vermezsek kalkınabilme imkanımız olmayacak. Bilim ve fen anlamında her türlü araştırma ve yatırımın esirgenmeden yapılması büyük önem arz ediyor. Eğer kendi uçak, araba ve telefonumuzu kendimiz yapabiliyorsak çağdaş medeniyetler arasında yerimizi alır ve haysiyetli bir millet olarak yaşamaya devam ederiz. Gençlerimizin bilim ve fenne yöneltilmesi bu açıdan çok önemli.”

“Pozitif bilime katkıyı artıracak”
7’den 70’e Bilim Şenliği’nin gençliğin pozitif bilime olan katkısını artırmak için önemli olduğunu belirten Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskin işe şöyle konuştu:
“Düzce Belediyesi olarak desteklemekten mutluyuz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitemizin de destekleriyle 3 gün sürecek olan 7’den 70’e Bilim Şenliğimiz Kültür Merkezimizde devam edecek. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.”

“Teorik bilgilerin, hayal gücünün ve farklı fikirlerin birleşmesi önemli”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmasında şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Bilim şenlikleri, genç beyinlerin bilimin önemini kavramasında yol göstericidir. Öğrencilerimizin başarısı bizler için çok önemlidir ancak günümüz dünyasında teorik bilgilerin, hayal gücünün ve farklı fikirlerin birleşmesi önemlidir. Etkinliklerin bilimsel çalışmalar ile desteklenmesi çocuklarımızın yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlayacaktır. Bilim şenliğimizde 21 etkinlik atölyesi kurulacak ve öğretmenlerimiz için 14 eğitim semineri verilecek. Yaklaşık 10 bin öğrencimiz ve 500 öğretmenimizin katılımını sağlayacağız.”





Haber: Ö. YILMAZ