Türkiye'nin köy yolundan ulaşım sağlanan tek üniversitesi olan Düzce Üniversitesi'nin yarım kalan yolu bir türlü tamamlanamadı. 5 yıldır yapılması beklenen, geçtiğimiz yıl ise nihayet yapımına başlanan yolun sadece yarısına kadar gelen çalışmalar çeşitli gerekçelerle durdu.
Geçtiğimiz Haziran ayında Ankara’ya giden Düzce heyeti Kalkınma Bakanı ile görüşmüş ve yolun tamamlanması için gerekli olan ödeneğin sözünü almıştı. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra Bin 600 metre mesafelik yolun tamamlanmasını sağlayacak olan ödenek İl Özel İdaresine yatmıştı. Ancak ödenek aktarılmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, proje ve müteahhit değişiklikleri nedeniyle yolda çalışmalar bir türlü başlamadı.
2 kez ihale edilen ve geçtiğimiz ocak ayı başında sözleşmesi yapılan Üniversite yolunda yer tesliminin yapıldığı ve hava koşullarının iyi gitmesi halinde 45 günde teslim edileceği bildirilmişti. Son olarak hava şartlarının düzelmesi beklenen yolda çalışmaların başlamaması, daha uzun süre üniversite yolunun konuşulacağı düşüncesini ortaya çıkardı.  

Haber: H. İŞCAN