Panelde Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Belediye Meclis Üyesi Gönül Asuk yer alırken daha önce programa katılacağı ifade edilen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başka bir programın çıkması nedeniyle panelde yer almadı. Panelde İl Müftülüğünden Eğitimci Necmettin Kuzu, ‘İslam’da Kadın’ konusunu, Yaşam Koçu Yeşim Koçer Acar  ‘Stresi önleme ve öfkemizi dindirme’ konusu Sosyal Hizmet Uzmanı  (iyi dokunma, kötü dokunma. Tehlike nedir ve güvenli ortam nedir?) gibi soruların yanıtlarını, Psikolog Ersan Şimşek ‘Aile içi iletişimi’, Doktor Hülya Çiçek Arıboğa ‘Sağlıklı Yaşamı’, Sosyolog Şeyda İlker Kaya da vatandaşlara kadının toplumdaki durumunu anlattı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen konuşmasında kadınların haklarını kazanmak için mücadeleye devam ettiklerini belirterek her türlü kötülüğün üstesinden geleceklerini söyledi. Belediye Meclis Üyesi Gönül Asuk, 8 Mart’ın bir bahane olduğunu söyleyerek herkesin büyük bir aile olduğunu ifade etti. 

Panelde konuşmacılardan ilk olarak Panelde İl Müftülüğünden Eğitimci Necmettin Kuzu, ‘İslamda Kadın’ konusunu işledi. Kuzu, vatandaşlara şiddet gören kadınların medyada nasıl yer aldığını gösterdi. İslam’da kadının yerini ve kadına nasıl davranılması gerektiğini aktaran Kuzu, hadislerle konuya dikkat çekti.

Yaşam Koçu Yeşim Koçer Acar, konuşmasını samimi bir şekilde sohbet havasında soru cevap olarak yaptı. Acar, ‘Kadın Olmak Nedir?’ sorusunu cevapladı. Kadınların farklı hayatlar yaşadığını ifade eden Acar, ailedeki bütün beklentilerin annelerin üzerinde olduğunu belirtti.


Kadının birçok işi bir arada yapabilme gibi üstün bir özelliği olduğunu vurgulayan Acar, kadınların yapmadığı şeyler için öldürüldüğünü aktardı. Acar, anne ve babalara seslenerek yapmaları gereken en önemli işin çocuklarıyla iyi bir iletişim olduğunu söyledi.


Panel diğer panelistlerin konuşmalarıyla sürdü.


Haber:Y.SEVER