1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılması Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan teknoloji transfer ofislerinin (TTO) ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi. Desteklenme başarısı gösteren 8 TTO’dan biri olan Düzce Teknoloji Transfer Ofisi’ne ödülü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından takdim edildi.

TÜBİTAK’ta gerçekleştirilen ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın da katıldığı Teknoloji Transferi İş Modelleri Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Çalıştayı’nda; “1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması” çağrısına başvuran ve desteklenmeye hak kazanan 8 teknoloji transfer ofisine ödülleri verildi. 20’den fazla kurumun başvurduğu program çağrısında, desteklenmeye hak kazanan 8 TTO’dan biri olan Düzce TTO’nun ödülü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından Üniversite-Sanayi İşbirliği Uzman Yardımcısı Muhammet Yasin Gök’e takdim edildi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TÜBİTAK 1601 2017 yılı çağrısına yeniden başvuran Düzce TTO’nun, desteklenme başarısı gösterdiğini ifade ederek, bu başarıda emeği geçen Düzce TTO ekibine ve üniversite çalışanlarına teşekkür etti. Düzce TTO’nun üniversite-sanayi işbirliği, araştırma destek programları, fikri sınai mülkiyet hakları, şirketleşme ve girişimcilik alanlarında Düzce Üniversitesi’ne, şehre ve bölgeye önemli katkılar sunduğunun altını çizen Rektör Çakar, bu çalışmaların Düzce’nin ve bölgenin sürdürülebilir kalkınmasında da önemli rol oynadığını vurguladı.

Haber: C. ÜSTÜNER