Kendini polis, savcı ya da hâkim olarak tanıtıp, “Hesabınızı terör örgütü kullanıyor” gibi yalanlarla onlarca kişiyi dolandıran sahtekârlar, bu kez gözlerini okullara ve velilere dikti.

Şikâyetler üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dolandırıcıların, “MEB’den arıyoruz, çocuğunuz için para vermeniz gerekiyor” diyerek velileri dolandırmaya çalıştığını belirledi. Bakanlık, 81 il milli eğitim müdürlüğünü yazılı olarak uyardı.

"VELİLER UYARILSIN"

Yazıda bazı kişilerin, MEB ya da okul adı vererek, velilerden para talebinde bulunduğu yönünde ihbarlar alındığı belirtildi. Bu kişilerin, bakanlıkla hiçbir ilgisinin bulunmadığı, MEB’in böyle bir talepte bulunmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Bakanlık, dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir kişinin telefon numarasını iletti ve dikkatli olunmasını istedi.

SENET İMZALATIYORLAR

Dolandırıcıların eğitim alanında başka yöntemlere de başvurulduğu belirlendi. “MEB tarafından görevlendirildik. E-okul sistemi hakkında bilgi vermek üzere evinizde ziyaret edeceğiz” veya “Öğrencinizin bazı derslerden yetersiz olduğu görülmüştür. İnternet ortamında ücretsiz destek sağlayacağız” gibi yalanlar söyleyen sahtekârların velilerden randevu aldığı tespit edildi. Bu kişilerin, evlerine gittikleri velilere, internet ortamında eğitim amaçlı sitelere üye yapmak adına senetler imzalattıkları ortaya çıktı. Bakanlık, bu girişimlere karşı da aileleri uyardı.(KAYNAK:HABERTÜRK)