2010 yılından bu yana Düzce Abhaz Kültür Derneği tarafından gelenek haline getirilen “ burs gecesi”’nin beşincisi gerçekleştirildi. 2010-2011-2012 ve 2013 yıllarında düzenlenen burs gecelerinde yaklaşık 206 öğrenciye burs sağlayan Abhaz Kültür Derneği’nin dün akşam düzenlediği geceye katılım da yoğun oldu.



Siyasiler, Kamu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, düzenlenen gecede buluştu. Üniversite eğitimi alan gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Burs Gecesi”nde derneğin Kadın kollarının özenle hazırladığı Abhaz yemekleri ikram edildi. gecede abhaz şarkıları da seslendirildi, davetliler gönüllerince eğlendi. Gecede ikram edilen Abhaz Milli Yemekleri, gençlerin coşkusuyla daha da güzelleşen danslar ile aynı zamanda Abhaz kültürünün de tanıtımı sağlandı…

Geceye katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç birer konuşma yaptı. Gençlerin geleneksel dansları geceye coşku kadarken, davetliler pür dikkat izledi. Bazıları da bu anları cep telefonlarına ve fotoğraf makinelerine kaydetti.



Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği gecenin sonunda öğrencilere burs olarak gönderilmek üzere hediye karşılığı para toplandı, dernek tarafından geceye katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Haber; S.KAŞKIR