Öncü Ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan “Hayata Dair” programında dün akşam söz gençlerdeydi. Yaşam ve Kariyer Koçu Yeşim Acar’ın sunduğu programda gençler,  Neden uyuşturucu kullanıyorlar ve neden bu oran her gün daha da artıyor? Aileler nerede yanlış yapıyor? Gençler neden mutsuz? Ders çalışmaları, erken yatmaları, spor yapmaları, başarılı olmaları konusunda neden sürekli uyarmak gerekiyor? Gençlerin ailelere tavsiyeleri neler? Düzce'de genç olmanın imkansızlıkları ve imkanları neler? Sorularına cevap verdi. Gençler, madde bağımlılığı gibi alışkınlıkların uzak tutmanın sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılması gerektiği görüşünde birleşti.

Aileler gençlerin ağzından gerçek sorunları dinledi. Programa konuk olan öğrenciler Ceren Özcan, Ensar Ak, Soner Şen, Berna Kazancı, kendi bakış açılarına göre ailelerin çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiğini anlattı. Öğrenciler, ailelerin çocuklarına baskı yapmamaları ve empati kurmalarını istedi.Yaşam ve Kariyer koçu Yeşim Acar, da yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilere önemli tavsiyeler verdi.

Acar, “Gezin dolaşın sizin ama şuanda ders çalışmanızla ilgili kısım, sizi hayallerine götürecek. Hayallerinize ulaşmak için başka yolu yok. Aileleriniz istedikleri zaman sizin sıkıntı çekmemeniz için belki zorlanarak ellerinden gelenin en iyilisini yapmaya çalışıyor.” dedi.

Öğrenciler ise şu fikri savundu:“ Bir kere ders çalış demekle sürekli çalışılmaz. Bence bir kötü tecrübe yaşamalı ki sonucunu görsün. Zararını zaten ben çekeceğim. “Öğrenciler ayrıca Düzce’de genç olmanın zor olduğunu söyledi.

HABER;S.KAŞKIR