Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, e-okul sistemine ilişkin işbirliği protokolünde açıköğretim okulları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sistemde, not, kimlik ve mezuniyet bilgileri muhafaza edilecek

Bakan Yılmaz, imza törenindeki konuşmasında, açıköğretim okullarının öğrenim çağının dışına çıkmış ve çeşitli nedenlerle öğrenimini tamamlayamamış bireylere yönelik yurt içinde ve yurt dışında hizmet verdiğini anlattı. Bu okullarda iş ve işlemlerinin elektronik ortamda okul bilgi yönetim sistemi üzerinden yürütüldüğünü anlatan Bakan Yılmaz, bu sistemde, not, kimlik ve mezuniyet bilgilerinin de muhafaza edildiğini aktardı.

Öğrenci ve mezuniyet belgesi e-devlet kapısından alınacak

Açıköğretim öğrencilerine ilişkin belge teyidi, öğrencilik durumu, mezuniyet ve askerlik erteleme gibi bazı belgelerin bazı okullardaki açıköğretim okulları bilgi yönetim sistemleri üzerinden verildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: "Öğrencilerin herhangi bir yere bağlı olmadan e-devlet kapısından mezuniyet belgesi, öğrenci belgesi, hizmete özel belge ve tamamlama belgesi gibi en çok talep edilen bazı belgeler, bu sistem üzerinden verilecek. Çalışma sonucunda bu okul öğrenci ve mezunları, resmi geçerliliğe sahip barkodlu öğrenci belgesi ile mezuniyet belgesini e-devlet kapısı üzerinden zaman ve mekândan bağımsız olarak hızlı ve güvenli bir şekilde alacak. Belgeyi alan kurumlar da belgelerin güvenliğini yine e-devlet üzerinden doğrulayacaklardır.

Bakan Yılmaz, çalışma ile bürokrasinin azalacağını ve açıköğretim okullarına kayıtlı öğrencilerin güvenli ve hızlı şekilde e-devlet hizmeti alacağını söyledi. 

Haber:C.ÜSTÜNER