Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"nda 81 il müdürüyle bir araya geldi. Bakan, toplantının amacının biten eğitim yılını değerlendirmek ve önümüzdeki yıl için yapılması gerekenlerin planlanması olarak özetledi. 
 


 "Genel değerlendirme toplantısı için buradayız"


Selçuk, bazı niceliksel meselelerin masaya yatırılması, illerdeki eğitimin daha yüksek noktalara taşınabilmesi için hangi tedbirlerin alınabileceği konusunda da görüş alışverişi yapacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde yapılmış olan çalışmaların genel bir değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda da yaz aylarında yapmamız gereken çalışmalara ışık tutmak, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapmamız gereken bazı iş ve işlemlerin organizasyonu için burada bulunuyoruz. Bütün bu çalışmaların verimli olması ve Türkiye'nin eğitim sisteminin kalitesinin artmasına hizmet etmesi dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum."
 


"Çocuklarımızın bütünsel olarak yetişmesine hizmet etmek istiyoruz"

Selçuk, hayata geçirilen tasarım beceri atölyeleri hakkında da konuşarak şunları söyledi; "Tasarım Beceri Atölyeleri dediğimiz, eğitim sistemimizin bir şekilde sıçrama tahtası olacak bir atölye yaklaşımını, iş yaklaşımını, üretme yaklaşımını içine alan bir projemiz var. Bizim çocuklarımız sadece A, B, C, D yazarak, kağıt üzerinde bir eğitim görme deneyimi yaşıyorlar. Ama eğitim dediğimiz şey bütünsel, komple bir kurum. Yani bir çocuk şahsiyet terbiyesi, duygu terbiyesi almazsa, aletlerle uğraşarak fiziksel bir terbiye almazsa, sanatla, sporla uğraşarak bir kişilik geliştirme terbiyesi almazsa tek yanlı yetişmiş olur. İşte bu atölyeler marifetiyle çocuklarımızın bütünsel olarak yetişmesine hizmet etmek istiyoruz.’



Haber: S. AYAN