Aralık ve Ocak Aylarında ilimize atanan ve Şubat Ayında Temel Eğitim Kurslarını başarıyla tamamlayan Aday Öğretmenlere adaylık eğitiminin ikinci basamağı olan Hazırlayıcı Eğitim Kursu 10-30 Haziran 2011 tarihleri arasında Düzce Ticaret Meslek Lisesinde yapılıyor. Eğitimin açılış konuşmasını ve ilk dersini veren İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf Sezer, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayarak aday öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu ve başarılar diledi.
 
21 gün sürecek eğitimin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan aday öğretmenler, kendi okullarında adaylık eğitiminin üçüncü basamağı olan uygulamalı eğitime tabi tutulacaklar.
 
Eğitim Yöneticiliğini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut’un yaptığı Hazırlayıcı Eğitim Kursunda Eğitimci olarak Eğitim Müfettişleri Başkanı Muhittin Özçelik, Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Adil Özdemiroğlu, Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Turgut Cüre, Haşmet Batur, Bahtiyar Erdoğan ve Ersin Carım, OÇEM Müdürü Lamia Aksu ve Milli Eğitim Ar-Ge görevlisi Müfit Duman görev almaktadır.

Haber; R. BAL