Binlerce kişinin geleceğini belirleyen ve meslek edinmeleri için önemli bir aşama olarak değerlendirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ortaöğretim ve önlisans mezunları için olan kesimi bugün yapıldı. İlk olarak ortaöğretim mezunları için sabah 09.30'da başlayan sınav 11.50'de sona erdi.

Sınav hakkında düşüncelerini aldığımız adaylar ise özellikle sözel bölümün kolay olduğu söyleyerek “ Sınav her zamanki gibi çalışan için kolay çalışmayan için zor geçti. Ama şunu söyleyebilirsek sözel bölüm özellikle Türkçe sorularının kolaylığı dikkatimizi çekti. Çoğrafya'da kolaydı ama sayısalın biraz zor geçtiğini söyleyebiliriz. Hak ettiğimiz puanın geleceğine inanıyoruz. Umarız sınava giren herkes istediği puanı alabilir. Öğleden sonra sınava girecek adaylara başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS, 81 ilin il merkezlerinde yapıldı. Ortaöğretim ve önlisans düzeyinde iki ayrı oturumda gerçekleştirilen olan sınav, ortaöğretim mezunları için saat 9.30'da başlarken ön lisans mezunları için ise 14.30'da başladı.

Ülke genelinde sınavın ortaöğretim mezunları için olan oturumuna 1 milyon 483 bin 765 kişi, önlisans mezunlarının katılacağı oturuma ise 373 bin 923 aday katıldı. Sınavda Düzce'den de 7 bin 240 aday yer aldı.