İl Afet ve Acil Durum müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Afetler ve Etkilerinden korunma” konulu kompozisyon ve Resim yarışmasında dereceye girenler için program düzenlendi. İl Afet Müdürlüğünde düzenlenen törenle Ortaokullar ve Liselerde dereceye giren ilk 3 öğrenciye hediyeleri verildi.
Programa katılan Vali Adnan Yılmaz, Atatürk’ün sözüyle başlayarak, Düzcelilerin 2 büyük afet yaşadığını yeterince ders aldığını bu yüzden önceden hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.
Yılmaz, “Halkımızın, öğrencilerimizin ve tüm kesimlerin afet ve acil durumlar konusunda bilinçlendirilmesi, karşılarına çıkabilecek olağanüstü durumlarda çevresine yardım sağlayabilmesi için 2013 yılı Başbakanlık Afat Başkanlığınca eğitim seferberliği yılı olarak ilan edilmiştir. Türkiye genelinde öğrencilerimize yönelik Afetler ve etkilerinden korunma konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Sevgili öğrencilerimizin 11 eseri ödüllendirilmeye layık görülmüştür. Seçilen eserler Türkiye genelinde iller bazında ki yarışmada ilimizi temsilen gönderilecektir. Düzce ilimizde 2 büyük afet yaşadık ardı ardına dolayısıyla bu konuda en çok eğitime ihtiyacı olan biziz. Durmaksızın girilmedik okul, bilinçlendirilmeyen veli kalmamalıdır. Biz ailelere ulaşabilirsek 2013 yılı eğitim seferberliği anlamlı olur. Biz yeterince dersimizi almışızdır, felaket gelmeden önce hazırlığımızı yapmalıyız.” dedi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal törenin amacını açıkladıktan sonra, dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Haber: S. YANAR