Değişik isimleri olmasına rağmen karne parası adı altında toplanan ve her karne döneminde gündeme gelen para isteme olaylarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Okullarda karne nedeniyle velilerden hiçbir isim adı altında para istenmemesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarına rağmen, karne verilmeyen öğrenciler var.

Bir hafriyat firmasında işçi olarak çalışan ve Yeşilçam Köyü’nde oturan Ali Başkıran, okulun velilerden topladığı aidatları ödeyemediği için kızına karne verilmediğini iddia etti.

Kızına okul idaresinden aidatların ödenmediği sürece karnesini alamayacağının söylendiğini dile getiren Başkıran, Arkadaşları karne aldığı halde, karne alamadan eve gelen kızının psikolojisinin bozulduğunu ve üzüntüsünden ağladığını söyledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kızının derslerinde başarılı olduğunu söyleyen Ali Başkıran, aidatları ödeyemediğini kabul ederken, bu nedenle kızına karne verilmemesinin kabul edilemez olduğunu, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Hali vaktinin iyi olmadığını söyleyen Ali Başkıran kızının aylık masrafını karşılamakta zorlandığını,  geçen sene de aidatların yarısını ödeyemediğini, bu sene ise hiç ödemediğini belirterek, hukuki yollara başvurmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.