Müdür atamaları, başörtüsü gibi tartışmaların gölgesinde başlayan yeni eğitim-öğretim yılında yıllardır çözülemeyen konuların başında gelen okul aidatları ve bağışlar yine gündemde. Okullarda bazı giderler için aidat alınması ve bağış yapılması konusu velilerin tepkisini çekiyor.

 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı okulların bazı gerekli ihtiyaçlarını karşılamak için bütçe ayırmıyor. Giderlerin karşılanması için de Okul Aile Birliklerine yetki veriyor. Bazı kalemler için velilerden aidat adı altında para toplanıyor. Bunun için de her herhangi bir yönetmelik olmayışı, okul aile birliklerinin yıl içinde kermes gibi etkinlikler yapmaya zorluyor.

 

Aidatlar okullara ve velilerin ekonomik durumuna göre değişiklik gösteriyor. Bunun haksız bir durum ortaya çıkardığını söyleyen veliler, öğrenci sayısı az olan okullarda aidat miktarının daha yüksek olmasının kendilerini zora soktuğunu dile getiriyor.

 

Birden fazla çocuğu okula giden aileler için maddi külfet ikiye katlanıyor. Veliler, özellikle aidat konusuna Bakanlığın bir çözüm bulmasını istiyor.

 

Öte yandan son yıllarda okul kitaplarını ücretsiz dağıtarak velilerin eğitim harcamalarını hafifletme yoluna giden Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı kalemler için okulları bütçesiz bırakması ise çelişki doğuruyor.

Haber; S.KAŞKIR