Yeni eğitim öğretim maratonun başladığı bugün İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de Uzun Mustafa İlköğretim Okulu'nda öğrencileri ve velileri ziyaret etti. Okula başlayan miniklerin heyecanına ortak olan Sezer, yeni eğitim öğretim sezonunda geçtiğimiz yıl yaşanan kazaların bu yıl yaşanmaması dileğinde bulunarak okul öncesi eğitimin öneminden bahsetti. Sezer, okul öncesi eğitimde pilot il olan Düzce’de uygulamanın erken başlamış olmasının diğer illere oranla Düzce’ye avantaj sağladığını ifade etti.

Sezer, “Okul öncesi eğitim alan öğrenciler daha başarılı oluyor. Düzce’de okul öncesi eğitimi pilot il olarak uygulamaya koyduk. Pilot uygulama ile yüzde 40’larda olan okullaşma oranını yüzde 80’lere çıkardık. Taşıma sistemini de oturtursak bu oran yüzde 100’lere ulaşarak mükemmel hale gelecek. Düzce’de bu uygulamayı üç sene önce başlattığımız için biz yola erken çıktık. Bu bizim için tabii ki bir avantaj” şeklinde konuştu.

Daha sonra sorularımızı yanıtlayan Sezer, geçen yıl yapılan projelerin amacına ulaştığını ifade ederek yeni eğitim öğretim sezonunda uygulamaya koyacakları projeler hakkında bilgiler verdi.

Sezer “ Aile eğitimi projesi maksadına ulaştı. Yüzde 80’e yakın veliye ulaştık. Bu yeni eğitim öğretim yılında olumlu bir şekilde yansıdı. Bu dönemde projelerde aynen devam edecek. Karakter eğitimi, akran eğitimi gibi projeler ile İşletme sahiplerine okullarımızı kardeş okul olarak vermeyi amaçladığımız “benim okulum benim işletmem” diye adlandırdığımız projemiz var. Her zaman diyorum eğitim takım işidir bizde bu takımımızla daha iyi işlere imza atmak için çabalayacağız” dedi.

Haber; S. KAŞKIR