Türkiye'nin 'sınavlara hazırlık' konusunda etkili isimlerinden biri olan Eğitimci Cihat Şener, bugün Düzce’de öğrencilerle bir araya geldi. Namık Kemal İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen “Hayatımız Sınav” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Şener, sınav öncesi önemli tavsiyelerde bulundu.
  
“Ben çalışmaktan hiç hoşlanmıyorum diyerek bazı şeyleri yapmamalıyız.”diyen Şener, “Bir düşünmeliyiz. Annelerimiz her gün yemek pişirmekten çok mu hoşlanıyor. Ama sonuçta her gün yemek yapıyorlar. Öğrenciler bir şeyleri sevmiyor olabilir ama eğitim hayatları için bazı şeyleri yapmak gerekiyor.” diye konuştu.
 
Sınava giren bir öğrencinin ruh halinin farklı olabileceğine dikkat çeken Şener, bu konuda aillere büyük görevler düştüğünü belirtti.
  
Şener, “Sınava girip çıkmış bir öğrencinin ruh hali çok değişik oluyor. Suratlar asık, omuzlar düşük ve her an kavga çıkartabilecek bir söz bekliyorlar. Bu yüzden öğrencilerin sınav öncesi ve sonrasında bir takım çalışmalar yapması gerekiyor. Onların sınavlara iyi hazırlanması ise yine ailelere kalmış bir durum. Bu nedenle ailelerimize de büyük görevler düşüyor” dedi.