Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Kasım 2015 günü yapılacak olan birinci TEOG sınavı öncesi öğrenciler sınav hazırlıklarına aralıksız devam ederken, sınavda başarıyı tetikleyen faktörlerin uygulanması halinde bu başarının Düzce'nin tamamını de etkileyecek hale geleceği açıklandı.

Düzce Doğa Okulları Eğitim Koordinatörü Fen Bilimleri Öğretmeni Mustafa İnce,  MANŞET Programı'nda TEOG Sınavında uygulanacak yöntemler konusunda Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı:

            PLANLI PROGRAMLI HAZIRLANMAK

Sınavın hafife alınmaması gerektiğini belirten İnce :"Eğer bu sınava planlı programlı hazırlanmassanız başarı oranınız düşer. Azimli kararlı ve planlı çalışmak esas tır. Bu azim ve kararlılık olmadan başarı da elde edilmez. Bunun için aile, okul ve öğretmen birlikteliği esastır.Eğitimin üç ayağı var aile, okul ve öğretmen.Bunlar birbirlerihi destekleyici bir şekilde süreci yürütürlerse  çocuk bu sınavlardan fizyolojik ve psikolojik olarak, fazla etkilenmeden, gelişim bozukluğu yaşamadan rahat bir şekilde bu sınavları başarıyla atlatır." dedi:

            BAŞARIDA İNANÇ ÖNEMLİ ÖNCE       

Çocuğun bir takım kaygılarının olabileceğini ancak okul ve öğretmenin aileyle birlikte çocuğu bunları başarabileceğine inandırmaları gerektiğini kaydeden Eğitim Koordinatörü İnce:" Çocuğun çalışmalarını sonuç odaklı olarak değerlendirmeyelim.Çocuğunperformansına bakmalıyız. Düzenli çalışıyor mu.Ödevlerini  yapıyor mu. Konu tekrarı yapıyor mu.Pratik yapıyor mu.Yapamadıklarıınn peşine düşüyor mu.Araştırıyor mu.Soruyor mu.Bunları gözlemlediğimiz zaman performansı notuna da yansıyacaktır" dedi

            DOKUZ DENEME SINAVI YAPTIK

Doğa Okulları olarak bugüne kadar dokuz deneme sınavı yaptıklarını dile getiren İnce, özel okulların sağladıkları imkanlar açısından devlet okullarına göre farklı  imkanlara sahip olduiğunu  belirterek :"Öğrenmeyi öğretmeyi esas alan bir sistem peşindeyiz.Çocuğa konuları öyle öğretmelisiniz ki çocuk, konuyla ilgili soruları cevaplandıracak seviyeye gelmeli.Bur şeyi anlatmakla öğretmek farklıdır."dedi:

Doğa Okulları olarak okulların açılmasınadan üç hafta önce çalışmalara başladıklarını kaydeden Doğa Okullar Eğitim koordinatörü Mustafa İnce :"Biz kurumsal bir yapıyız.Bizim yaptığımız her şey elektronik ortamda takip edilir.Mesela sınav yapmışızdır sisteme girmediğimizde anında uyarı gelir."  dedi.

Haber:E.TAYHAN