Akçakocalı sivil toplum kuruluşlarının girişimleri sonuç vermeye başladı. Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin Akçakoca'da açılması için çalışmalar başladı.


Akçakoca'ya yeni bir fakülte açılması için girişimlerde bulunan ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcileri geçtiğimiz aylarda Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırladıkları raporu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na sunmuştu. Üniversite yönetimi Akçakoca'ya işletme fakültesi kurulması yönünde karar aldı ve bu talebi YÖK'e bildirdi.

YÖK tarafından değerlendirmeye alınan talep Milli Eğitim Bakanlığı'nca da onaylanırsa Akçakoca'ya işletme fakültesi açılacak. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası, Akçakoca Eğitim Vakfı, Akçakoca Eczacılar Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Madeni Sanayiciler Odası, Akçakoca Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Akçakoca Turizm Derneği ve Muhasebeciler Derneği fakülte için güç birliği yaptı ve bir de proje hazırladı.

İşletme Fakültesi'nin, Doğancılar Yerleşkesi'nde bulunan Akçakoca Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu yanına yapılması planlanıyor. Akçakoca Belediyesi'nin de fakültenin açılması için destek verdiği bilinirken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onayın önümüzdeki günlerde çıkması ve inşaat çalışmalarına başlanılması bekleniyor.