Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 81’incisi Akçakoca'da başladı.

2 gün sürecek olan seminerin açılışına Düzce Vali Yardımcısı Muhammet Mustafa İmamoğlu, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve basın mensupları katıldı Seminerin açılış konuşmasını yapan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, seminere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek eğitim seminerlerinin önemine dikkat çekti.

"Basın özgürlüğünün ülkemizde gelişmesini istiyoruz"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, ülkede fikir, düşünce ve basın özgürlüğünün gelişmesini istediklerini belirtti.

TGC'nin Türkiye'nin en büyük meslek örgütlerinden biri olduğunu kaydeden Olcayto, "Fikir, düşünce ve basın özgürlüğünün ülkemizde gelişmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Her iktidara siyasete dik durmaya onlarla mesafemizi korumaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki gazeteciler kendi birliğini, dayanışmasını sağlasın. Meslek ilkelerine uyan nesnel gazetecilik yapılsın. Umuyoruz o günler de gelecek. " diye konuştu.

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, seminerin Akçakoca'da yapılmasının ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirdi. Gazetecinin aynı zamanda kamu hizmeti yerine getirdiğini dile getiren Düzce Vali Yardımcısı Muhammet Mustafa İmamoğlu, objektif gazeteciliğin önemine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından seminerin 1. oturumuna geçildi. İlk oturumda; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilikte Örgütlenme”; Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve Yazarı Orhan Erinç  “Günümüz Gazeteciliğine Genel Bakış”;  TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük “Haber ve Hukuk” başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verdi. Oturumun moderatörlüğünü TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten üstlendi.

Ankara, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bilecik, Karabük ve Sakarya'dan katılımcıların olduğu seminer 2 gün sürecek.

Haber:S.KAŞKIR