İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Bu yıl 1 milyon 720 bin kişinin katıldığı etkinlik dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali oldu.

Festival kapsamında 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlendi. Yarışmalara Türkiye'nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 773 takım başvuru yaptı, 2 binden fazla takım ve 10 bin yarışmacı finalist olmaya hak kazandı.

Teknofest 2019 kapsamında düzenlenen 19 yarışma alanından biri olan Uçan Araba Tasarım Yarışması’na katılan 471 takım arasında bulunan Akçakocalı 7 gencin projesi ileri kategori düzeyinde son 10’a kalmayı başardı.

Akçakoca’nın Dereköy Köyü’nden olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Uçak Mühendisliği Öğrencisi Abdulkadir Elmalı, İstanbul Arel Üniversitesi’nden mezun Uçak Teknisyeni Muhammet Fatih Başaran, Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisi Muhammed Elmalı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Öğrencisi Özcan Düzce, Karabük Üniversitesi mezunu Endüstriyel Tasarımcı Yusuf Öztürk ve Uludağ Üniversitesi mezunu Malzeme Mühendisi Enes Baskın tarafından hazırlanan ‘Çekirge 576’ isimli tasarım, proje sunumları sonucunda 2.’lik elde ederek önemli bir başarı elde etti.

Projeleri ile yarışmaya damga vuran Akçakocalı gençler, “Hem ülkemizde gelişmekte olan havacılık sektörüne katkı sağlamayı hem de bu alanlarında hevesli genç arkadaşlarımızla daha da iyi projelere imza atmak istiyoruz.” dedi.
HABER:C.ÜSTÜNER