Düzce genelinde 119 okulun müdürün belirlenmesi için yapılan sözlü mülakatların sonuçlarının atama dairesine verilmemesi ve listelerin yayınlanmaması Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak’ın tepkisine yol açtı.


Çakmak, “Mülakat komisyonu her gün bu çalışmaları yaparken, hazırlıklarını yapmış olması gerekir. Dün itibariyle en geç bugün atama dairesine bu mülakat sonuçlarını teslim etmeliydi. Ancak teslim edilmeyip pazartesiye kadar bekletiliyor. Bu da kafada ciddi soru işaretleri bırakıyor. Niçin bekleniyor. acaba tüm listeler yeniden mi ele alınıyor, puanlarda değişiklik mi yapılıyor? Sorularını akla getirir. Bu doğru da değil.”dedi.


Sürecin geciktirilmesinin kafalarda soru işareti yarattığını ifade eden Çakmak, “Acaba birilerinden fikir mi alınıyor? Sorunu yöneltti.


BİRİLERİNDEN FİKİR Mİ ALINIYOR?


Çakmak, “Bu mülakatlar başlamadan önce sorumluların sorumluluklarını yerine getirmelerini istemiştik. 119 okul müdürünün ataması yapılacak. On binlerce öğrenciye tekabül eder. Burada liyakatli işini bilen okul müdürlerinin seçilmiş olması Düzce’nin eğitimdeki sıçraması için önemli. O zaman sorumluluk makamında olanların sorumluluklarını yerine getirmeye  davet ettiğimiz gibi yine sahip çıkmaları için sesleniyoruz. Niçin geciktiriliyor? Geciktirilmesi akıllara şaibeleri getirmektedir. Bugün itibariyle mülakat sonuçlarını bildirmeliydi. Acaba birilerinden fikir mi alınıyor?”diye konuştu.


HİÇBİR ŞEKİLDE USULSÜZLÜK OLMAZ DİYEMEYİZ


Mülakatlarda cevapların yazılı alınmasının usulsüzlük iddialarını ortadan kaldırmayacağını savunan Çakmak, sözlerine şöyle devam etti:


“Türk eğitimsen olarak mülakatla atamalara karşı, "nerede mülakat orada felaket" diyoruz. 3 dakikada bir okul müdürü geliyor, 3 soru soruluyor. bunlar mevzuat, anayasa ve genel kültürden sorular. Bildiğin soru rast geliyorsa başarılı gelmezse başarısız sayılıyorsun. Zarfların ağzı kapalı değil. cevaplar verildikten sonra zarfların ağzı kapatılarak güvenlik altına alınmıyor. Kayırma yapmak istendikten sonra bu sitem içinde rahatlıkla yapılabilir. Burada önemli olan komisyondakilerin adaletli olması. Verilen cevapları cevabı veren kişi yazmıyor. Komisyondaki kişi yazıyor. Hiçbir şekilde usulsüzlük olmaz diyemeyiz.”


ÖĞRETMENLER DE TEDİRGİN


Çakmak, Müdür atamalarından sonra öğretmenlerin rotasyon sürecine sokulmasının eğitim camiasında tedirginliğe yol açtığını ifade etti.


Çakmak, “Bu Eğitim öğretim yılının ortalarına geliyoruz hala müdür yardımcıları ataması devam ediyor. Her hafta okullarda ders programı değişiyor. Kimin atanacağı belli değil. Yeni müdür yardımcıları tayin edecekler. Bu eğitim yılının kayıp yıl olarak görüyoruz.. Şimdi de öğretmenlerin yer değiştirmesi ile alakalı bir yönetmelik var. Rotasyon getirilmesi söz konusu. Bu tüm öğretmenleri tedirgin ediyor. Şuanda öğretmen odalarında öğrencilerin nasıl başarılarının artırılması gerektiğini tartışmak yerine, tüm öğretmenlerde  "acaba benim nereye tayinim çıkar" kaygısı var. Gelecek kaygısının olduğu bir ortamda başarı beklemek mümkün değil.” Diye konuştu.

 

HABER:S.KAŞKIR