Düzce Doğa Koleji ile Düzce Belediyesi doğal ve kültürel miraslarımızdan olan lale çiçeğini koruyarak gelecek nesillere aktarmak ve Türk Kültüründeki yeri ve önemi hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmak adına düzenlediği "Lali Şenliği" büyük ilgiyle karşılandı..

 

 

 




Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Avni Akyol Parkı'ndaki "Lale Şenliği"nde ilk lale soğanını dikerek etkinliğe destek verdi.



Lale Şenliği'nde konuşan Vali Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Doğa Koleji'nin etkinliğini takdirle karşıladıklarını belirterek emeği geçenleri kutladılar:

 

Düzce Doğa Koleji'nin Sosyal Bilgiler ve ekoloji Bölümü, Düzce Belediyesi ile işbirliği yaparak merkezde çeşitli parklara 10 bin lale soğanı dikti.




HEM DİKTİLER HEM LALE'Yİ ANLATTILAR

 

Öğrenciler lale soğanı dikiminin yanında alanda bulunan kişilere lale soğanı'nın tarihi süreci hakkında bilgiler vererek etkinliğe bir başka hava kazandırdılar.Doğa Koleji öğrencisi Tuana Gürsoy, lale'nin tarihi ve özelliği hakkında bilgiler verdi,

Etkinlikte, resim öğretmeni Meltem Cebeci ve öğrenciler yaptıkları Ebru Sanatını tanıtırken ve katılımcılara da ebru eserlerin takdim edildi.Etkinliğe katılanlara öğrenciler tarafından yapılan "lale Kurabiyeleri" ikram edildi.

Doğa Koleji velilerinden Özgür Yerli'nin çektiği fotoğraflar sergilenirken, sosyal sorumluluk projesine adını yazdıran Doğa Koleji LÖSEV'e katkı sağlamak adına losemili çocukların el emeği ile yaptıkları ürünler için de stant açtı.

 


Stanttan Vali Ali İhsan Su ve Belediye başkanı Mehmet Keleş'te el emeği ürünleri satın alarak maddi destek sağladı.Lösev adına açılan stant hakkında bilgiyi Biyoloji öğretmeni Arzu Kuşçuoğlu verdi:. Lale Şenliği, Avni Akyol Parkı'na lale dikiminin ardından son buldu.

Okul tarafından yapılan açıklamada, bu arada amacın, bir devre adını vermiş doğu kültür ve mitolojisinde özgün bir yere sahip tarihsel süreç içerisindeki yerinin yanında , bu özel çiçeği korumak ve sahiplenerek Türk kültür öğelerinin farkındalığını artırarak gelecek nesillere aktarmanın da hedeflendiği ifade edildi.

Haber; E.TAYHAN