51. Kütüphane Haftası Kutlama Programı çerçevesinde,  ilki 2012 yılında gerçekleştirilen Kitap Okuma Etkinliğinin 4.’sü, ilimizin en merkezi noktası olan Anıtpark Meydanında, 12.30–13.00 saatleri arasında gerçekleşti.Vali Yardımcısı Kazım Karabulut ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da Anıtpark’ta kitap okuyan öğrencilere eşlik etti.


Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, tüm Türkiye’de yapılan bu etkinliğin önemine vurgu yaparken, bir de özeleştiri de bulundu.

Karabulut,“Mutlu bir saat yaşıyoruz. İnsanoğlunun her zaman işi var. Tüm Türkiye’de yarım saati ayırarak kitap okuyoruz. Öğrencilerle bu işi yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Kitap okumak önemli ama ne kadar yapıyoruz. Kendime de özeleştiri yaparsam ayda bir kitap okumam lazım ama bazen okuyamıyorum. Ekran bağımlısı olduk. Bundan kurtulup kitap okumaya zaman ayırmak günümüzde zor hale geldi.”dedi


 Etkinliğe katılan öğrenciler, kitap okumanın önemine vurgu yapan pankartlarla çevreye mesajlar verdi.Öğrenciler, kitap okumayı sevdiklerini söylediler.



Anıtpark meydanında konuşlandırılan gezici kütüphane de yoğun ilgi gördü. Bu yıl 51.’si gerçekleştirilen Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Kitap Okuma etkinliği ile toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak,  öğrencilere okuma alışkanlığı ve zevkini aşılamak, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amaçlandı.

haber;s.kaşkır