Transilvanya Brasov Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Sorin Zamfira ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Radu Muntean Düzce Üniversitesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu makamında ziyaret eden heyet, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Uzman Murat Gökmen ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü Öğretim Görevlisi Fatma Akkurt’un eşliğinde, bölümleri gezerek, ders içerikleri, sınıflar ve laboratuvarlar hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.


Uluslararasılaşma politikası gereği değişim programlarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Sorin Zamfira, Düzce Üniversitesi'nin sosyal ve eğitim olanaklarını çok beğendiklerini, bu sebepten önümüzdeki yıl üniversiteye Erasmus kapsamında öğrenci göndermek istediklerini belirtti.
Verimli geçen ziyarette, Transilvanya Brasov Üniversitesi ile Üniversite arasında Erasmus+ çerçevesinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm bölümleri, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, İşletme Bölümü ve Fen Edebiyat Fakültesi’nin tüm bölümlerinde öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliği kapsamında anlaşma genişletme yapıldı.


Romanyalı ziyaretçileri, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı, Erasmus bölüm koordinatörü Doç. Dr. Pakize Erdoğmuş’u da makamında ziyaret ederek, fakülte dersliklerini ve laboratuvarlarını inceledi. Bölge için katma değer yaratan Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (DÜBİT) laboratuvarını Uzman Tayfun Yardım ve Uzman Pınar Sevim’in eşliğinde gezen heyet, önümüzdeki yıllarda stajyer öğrenci göndermek istediklerini belirtti.


Son olarak Fen Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret eden heyet, Doç. Dr. Bilal Saraçoğlu, Yrd. Doç. Dr. Suat Ayhan, Doç. Dr. İlyas Uygur, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Uçar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nesip Aktan, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alper Bideci, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulunu temsilen Doç. Dr. Hüsnü Gerengi ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr. Hamit Saruhan ile bilgi, tecrübe ve anlaşmaları genişletme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Haber;C.Üstüner