Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemi İkinci Üniversite başvuruları başladı. 25 Ağustos 2017 tarihine kadar sürecek ön başvurular için Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesinde tanıtım standı açıldı.

İkinci Üniversite Kapsamında; Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin Açık öğretim Sistemi ile öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilecekler.

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemine göre öğretim yapan Açık öğretim fakültesinin ön lisans programlarından birine, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün veya uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt otomasyonu bağlantısı 'İkinci Üniversite' linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecekler.Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak,banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.