Düzce Üniversitesi, ilk doktora sonrası araştırmacısını ağırlıyor. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Gerengi danışmanlığındaki TÜBITAK 2216 Projesi kapsamında Nijerya Uyo Üniversitesi'nden Dr. Moses M. Solomon, Korozyon Araştırma Laboratuvarı’nda araştırmalar yapmak üzere TÜBİTAK tarafından bir yıl doktora sonrası araştırmacı olarak kabul edildi.


Temel amacı anlattı

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur Mühendislik Fakültesi’nin temel amacını; günümüz teknolojik gelişmelerine katkı sağlayan, mevcut problemleri çözebilecek yeni teknolojiler geliştirebilen, sunulan veriyi analiz ederken mevcut literatür bilgilerini kullanabilen, yorumlama yeteneğine sahip ve uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek şeklinde açıkladı.

"Umarım çok olumlu düşüncelerle ayrılır"

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın yönlendirmesiyle uluslararası işbirliklerine önem verdiklerini ifade eden Uygur, “Fakültemizin laboratuvar olanaklarının geliştirilmesi noktasında önemli mesafeler kat ettik. Tüm eksiklerimizi adım adım tamamlayacağız. Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Gerengi’nin danışmanlığındaki TÜBITAK 2216 projesi kapsamında Nijerya Uyo Üniversitesi'nden Dr. Moses M. Solomon, Korozyon Araştırma Laboratuvarı’nda araştırmalar yapmak üzere TÜBİTAK‘tan bir yıl kabul almıştır. Dr. Solomon bir yıl boyunca misafirimiz olacaktır. Umarım Dr. Solomon, ülkemiz hakkında çok olumlu düşüncelerle ve ülkemize sevdalı bir akademisyen olarak aramızdan ayrılır. Bu ilk örnek girişimin, diğer bölüm ve fakültelerimize de ilham vereceği kanaatindeyim. Türk akademisyenlerin Avrupa ve Amerika gibi ülkelere doktora sonrası ileri düzey çalışmalar yapmak üzere gittiği bu günlerde, yurt dışından akademisyen kabul etmemizin gururunu yaşıyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber:C.ÜSTÜNER