Tüm Düzce’de olduğu gibi Arıbalları Anaokulunda da ilk gün heyecanı vardı. Öncütürk Arıbalları Anaokulu Müdürü Nezahat Erdinç, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını ifade ederek, Arıballarının yapısından ve yeni dönemdeki eğitim planından söz etti.



Erdinç, “ Anaokulumuzda 3-4-5-6 yaş çocuklarımıza eğitim öğretim verilmektedir. Okulumuz 180 öğrenci kapasitesiyle 12 ay açıktır. Sınıf öğretmenleri haricinde, branş öğretmenlerimizden beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik ve İngilizce öğretmenleri de eğitim öğretim vermektedir.” dedi.



Miniklere güzel alışkanlıklar kazandırarak hayatı kazanmanın ilk adımını attıracaklarını söyleyen Erdinç, velilerden de destek istedi. Rotasyon sisteminin işlediği okulun çalışma programını hakkında bilgiler verdi.



Erdinç, her branşımızın ayrı sınıfı var. Yapılacak etkinliklere göre sınıflara dağılacaklar. Okulumuz sabah 08:00'dan akşam 18:00'a kadar hizmet vermektedir. Servisimiz vardır. İsteyen velimiz çocuğunu kendisi bırakıp alabilir. Öğrencilerimiz bize bildirilen isimlerin dışındakilere verilmemektedir. Sabah uyku mahmurluğu ile hüzünlü gelen çocuklarımız öğretmenlerimizin sıcak yaklaşımlarını görüp oyuncak odasına alınırlar. Sonra dans odasında müzik eşliğinde sabah jimnastiği yaparak o mahmurluğu üzerlerinden atarlar. Sabah kahvaltısında sofra kurallarını öğrenerek hep birlikte yemek yerler. Öğle yemeğinden sonra uyku odasına alınan çocuklarımıza uykudan kalkınca ikindi kahvaltısı verilir. Yazın yüzme hocalarımızın verdiği kurslarla çocuklarımız havuzumuzda yüzmeyi öğrenmektedir. Ayrılma vakti geldiğinde okuldan gitmek istemeyen çocuklarımız bile olur.” şeklinde konuştu.



Bunların yanında öğretmenler tarafından uygulanacak bir çok proje olduğunu da ifade eden Erdinç, okulun kapısının tüm velilere açık olduğunu, çocuğu olmayan velilerinde gezmek tanımak amacıyla Arıbalları Anaokuluna gelebileceğini dile getirdi.

Haber; H. İŞCAN