Azmimilli İlkokulu öğretmen ve öğrencileri yardıma muhtaç çocukları gülümsetmek için “Arkadaşım Seni Düşünen Biri var” ismini verdikleri bir proje başlattı. Öğrenciler öğretmenleriyle iş birliği yaparak oluşturulan projeyle okullarında öğrenim gören yardıma ihtiyacı olan okul arkadaşlarına umut ışığı olmaya kararlı… Yardım projesi kapsamında öğrenciler yardıma ihtiyacı olan insanlar için bolca erzak, kıyafet ve oyuncak topladı. Hediye paketi olarak hazırlanan yardımların yanına alıcılara özel umut ve duygu dolu notlar yazıldı. Öğrenciler tek tek alınıp istedikleri kıyafetler, oyuncaklar, kitaplar hediye edildi.

Bu kampanyanın bir farkı var…
Azmimilli İlkokulu öğretmenlerinden Derya Aktürk Çopur projeyi yardıma ihtiyacı olan çok sayıda öğrencileri oldukları için başlattıklarını ifade etti.
Çopur başlattıkları yardım kampanyası ile bilgilendirmede bulundu:“Okulumuzda 50 küsur yabancı uyruklu öğrenci var. Onun dışında yardıma ihtiyacı olan çok fazla öğrencimiz olduğundan dolayı böyle bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyalarımızın diğer kampanyalardan farkı, çocuklarımız notlar hazırladılar tanımadıkları arkadaşlarına ve onlara ümit dolu, onları gülümsetecek mektuplar yazdılar. Biz de onları paketlerimizin içine koyup onlara veriyoruz. Bu kampanyayla 150-200 kişiye ulaşacağımızı düşündük. Erzak, kitap, kıyafet ve oyuncaklarımız var. Öğrencilerimizi tek tek alıyoruz, ihtiyaçları olan şeyleri toparlıyoruz, içine de notlarını koyup gönderiyoruz.”

“Geri dönüşler de çok güzel oldu”
Azmimilli İlkokulu öğretmenlerinden Banu Göktepe yardım kampanyasında geri dönüşlerin çok güzel olduğunu belirterek büyük kitlelere ulaşma temennisinde bulundu.
Yabancı uyruklu öğrencilerin okula adapte olma durumlarını değerlendiren Göktepe,öğrencilerin kaynaşmasından memnun olduklarını kaydetti.

“Velilerimiz sayesinde çok güzel bir durum ortaya çıktı”
Azmimilli İlkokulu Müdür Yardımcısı Fuat Akıllı son daha büyük kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek okullarının güzel bir projeye imza atacağını dile getirdi. Akıllı, bütün velilerin katılım sağladığı projenin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediklerini belirtti.