12 Kasım depreminin 12. Yılına girmeye hazırlanan Düzce’de, özellikle eğitim alanında kanayan yaralardan biri olan prefabrik okulları görmek mümkün. Depremin ardından yapılan ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala içlerinde eğitim verilen prefabrik okullardan biri de Kız Meslek Lisesi.

Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Öztürk ve okul aile birliği üyeleri artık çocuklarının daha sağlıklı koşullarda eğitim öğretim görmesini istiyor. Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Öztürk,“12 yıldır okulumuzda hiçbir şey değişmedi. Çocuklarımız hala konteynerde ders görüyorlar. Çocuklarımız burada çok üşüdüklerini söylüyor ve artık bu zulmün bitmesini istiyorlar. Buna bir çare bulmak için 700 tane dilekçe topladık. Okulumuzu burada istiyoruz. ”diyerek prefabrik okullarda eğitim gören çocukların yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

“Milli Eğitim Müdürlüğü Misafirsiniz Dedi”

Çocuklarının sağlıklı bir eğitim alabilmesi için her kapıyı çalmaya hazır olduklarını dile getiren Öztürk, yetkilerle görüşmelerinde yeni okulun Şıralık’ta yapılacağı ve okul binasının olduğu alanın da Namık Kemal İlköğretim Okuluna verileceğini söylediklerini öne sürdü. Öztürk “Çocuklarımız branş eğitimi aldıkları için kumaş, iplik gibi malzeme ihtiyaçlarını merkezdeki dükkanlardan karşılıyorlar. Ancak bizi Şıralık Mahallesinde yeni okulun yapılacağı söylendi. Burada Namık Kemal İlköğretim Okulunun genişletilerek eğitim verileceği ifade edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü bize burada misafir olduğumuzu söyledi. Velilerce imza topladık ve her yere bu imzaları getireceğiz. Okulumuzu yine bu bahçede istiyoruz. Bütün veliler olarak ne gerekirse yapacağız. Kız Meslek Lisesinin yeniden yapılması için onay geldi ancak bize 12 yıldır sadece Şıralık’ta yapılacağı söylendi. Ne zaman yapılacağı da belli değil. 3 ve 4 kat sorunları olduğunu ve meclise sunulacağı söylendi. Düzce’de 4 kat izni olmadığı için Bakanlıktan izin gelmesi bekleniyormuş. ”dedi.

Okul aile birliği yönetim kurulu üyelerinden Erol Zengin ise çevre köylerden ve ilçelerden bir çok öğrencinin buraya okumak için geldiklerine dikkat çekerek, yapılacak okulun şehir merkezine uzak olmasının pek çok öğrenciye sıkıntı yaratacağını dile getirdi. Zengin “Düzce’nin tüm köyleri ve ilçelerinden 700 kız öğrencimiz burada okuyorlar. Öğrencilerimiz tamamen kendi imkanları ile okula geliyorlar. Servis gibi bir durumumuz olamaz çünkü giriş saatimiz belli olmasına rağmen çıkış saatimiz belli değil. Uzak dağ köylerinden 60 öğrencimiz var onlar sadece taşımalı sistemle geliyorlar. Diğer çocuklarımız kendi imkanları ile geliyorlar. Bu yüzden öğrencilerimizi ve ailelerini daha da fazla zora düşürmemek için kendi yerimizde yeni okulumuzu istiyoruz. Bize merkezden okulları kaldıracaklarını ve kargaşalıktan kurtaracaklarını söylediler. Ancak bizim öğrencilerimiz malzemelerini dükkanlardan temin ediyor. Bu yüzden şehir merkezinde olmalılar. Bize tahsis ettikleri arazi dere yatağı dolgu ile güçlendirilmiş. Bunu da herkese kanıtlayacağız.” dedi.

Çocuklarımızı Uzakta Okutmak İstemiyoruz