Üç ay süren yaz tatilinin ardından, ilk Ders zili yarın çalacak. Yeni eğitim öğretim döneminde Düzce’de 68 bin 103 öğrenci ve 3 bin 617 öğretmen ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim maratonu, 17 Haziran 2016’ya kadar sürecek. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek. MEB’in çalışma takvimine göre, birinci kanaat dönemi 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016’da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

OKULLARIN FİZİKİ DURUMLARI: SON 2 PREFABRİK YAPI KALDI
Düzce’de depremin ardından eğitimin prefabrik yapılarda verildiği günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla bu yıl eğitim-öğretim yılının birinci dönemi iki adet prefabrik okulda başlayacak. En son Merkez Nusrettin Mahallesi’nde bulunan Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılmıştı. Geriye Azmimilli İlk ve Ortaokulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yine Nusrettin Mahallesinde bulunan Atatürk İlk ve Ortaokulunun bulunduğu alana yapılacak olan okulla birlikte iki okul prefabrik yapı kaldı. Düzce’de 72 yıldır aynı yerde eğitim veren ve 1999 yılında yaşanan depremlerinin ardından da 16 yıldır prefabrik binada eğitim veren Kız Meslek Lisesi yeni binasına taşındı. Lise, Şıralık Mahallesindeki yeni binada eğitim verecek. 72 yıldır aynı yerde eğitim veren kız meslek lisesinin taşınmasıyla bir tarih sona ererken, lisenin eski yerinin ne olacağı ise merak konusu oldu. Yarısı Milli emlak, yarısı Özel İdareye ait arsanın yerinin ne olacağı merak ediliyor. Mevcut okullarda da yaz tatili boyunca okullarda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldı. Vali Ali Fidan’ın Ankara temasları sonucunda Spor Toto Teşkilatından okulların onarımında kullanılması için Düzce’ye kazandırdığı 3 milyon liralık ödenek sayesinde onarıma ihtiyacı olan okullar çalışma yapıldı. Ayrıca engelli öğrencilerde unutulmadı. Hayırsever işadamı Hacı Hidayet Türkseven’in otizimli çocuklar için Yahyalar Mahallesi’ne yaptıracağı Özel Eğitim Uygulama Merkezi için ilk adım atılarak Düzce Valiliği’nde protokol imzalanmıştı. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Düzce merkeze bağlı Yahyalar Mahallesinde 7 bin 838 metrekarelik alana yapılacak.


ÖĞRETMEN ATAMASI
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan öğretmen atamaları doğrultusunda, Düzce’ye 249 öğretmenin atanmıştı. Atamalarla birlikte Düzce’de öğretmen sıkıntısı yaşamayacaklarını söyleyen Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman okullarda öğretmen doluluğunun yüzde 95 seviyesinde olduğunu belirtmişti. Öğretmen atamalarının yanı sıra Düzce İl genelinde 19 okul müdürlerinin yerleri değişerek yeni isimlerin ataması da yaz döneminde yapıldı. Yapılan atamalar neticesinde 8 ilkokul, 7 ortaokul, 3 anaokulu ve 1 mesleki eğitim merkezinde değişikliğe gidildi.
DESTEKLEME KURSLARI
Bakanlık tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular da 21 Eylül’den itibaren kabul edilmeye başlamıştı. Başvurular, 2 Ekim’de sona erecek. Kurslar, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak. Kurslara, MEB’e bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açıköğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

VALİ: MAZERET YOK!
Tüm bu gelişmeler doğrultusunda şartların eğitimin gelişmesi için elverişli hale geldiğini ifade eden Vali Ali Fidan, Eğitim Koordinasyon Toplantısında müdürlerden Düzce’nin eğitimde tırmanışa geçmesi adına mazeret üretmeleri yerine çalışmaları yönündeki beklentisini ifade etmişti.

Haber:Y.SEVER