İçişleri Bakanlığı, 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi öncesi okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ile okul servis araçlarının denetimini planladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 81 ilin valisine özel emir verdi.

Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçta rehber personel bulundurulması zorunlu olacak. Araçların içinde sigara içilmesi ve içtirilmesine müsaade edilmeyecek, şoförün trafik kurallarına uyup uymadığı ise kontrol edilecek.

HERKES OKUL SERVİS ŞOFÖRÜ OLAMAYACAK

Bakanlıktan gönderilen özel emir doğrultusunda herkes servis şoförü olamayacak. Servis sürücüsü olabilmek için aranacak hususlar şu şekilde; Servis sürücülerinin ve çalışanlarının bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıkları belli periyodlerle kontrol edilip sonuçları okul yönetimine teslim edilecek. Çocukların sabahları beyinlerinin ders dışında meşgul edilmesini engellemek amacıyla görüntü ve müzik sistemleri taşıma araçlarında kullanılmayacak. Servis şoförlerinin 5 yıl içerisinde ölümlü bir kazaya karışmamış olması ve alkollü araç kullanmaktan, aşırı hız nedeniyle birden fazla ehliyetine el konulmaması gerekiyor. Servis araçlarında gereksiz ve tehlike yaratacak aksesuar kullanılmayacak. Serviste çalışanlar sigortalı olacak.

 

Haber: G. KARDUZ