Millî Eğitim, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri bakanlıklarınca hazırlanan ve Resmi Gazete´de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile tüm şoförler ve rehber personele eğitimin zorunlu hale getirildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, "Türkiye genelinde tüm servis şoförlerini, belli periyotta eğitimden geçireceğiz. Nihayetinde sertifikası olmayanlar, ikinci ders yılında servis şoförlüğü yapamayacak. Dolayısıyla tüm servis şoförlerinin ve rehber personelin eğitimden geçmesini sağlamış olacağız." şeklinde konuştu.
 
Eğitim sınıfları 50 kişiyi geçmeyecek
Eğitimlerin il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinde verileceğini anlatan Altunel, şöyle devam etti: "Halk eğitim merkezlerine ve okullara duyuru yapacağız. Özel okul ve devlet okullarında servis taşımacılığı yapanların tamamının isimleri halk eğitim merkezlerine bildirilecek. Her sınıfta maksimum 50 kişiyi geçmeyecek şekilde planlama yapmayı hedefliyoruz. Türkiye´nin bütün il ve ilçelerinde 988 yerde halk eğitim merkezinde günde 650 bin dolayında kişiye eğitim verecek kapasitemiz bulunuyor. Dolayısıyla formatör eğitimlerinden sonra okul servis şoförleri ve rehber personelin eğitimlerini kasım içerisinde tamamlamayı planlıyoruz."
 
Program süresi 30´ar saat olacak
Servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olacağını kaydeden Altunel, derslerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bildirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verileceğini bildirdi.  

Haber: C. ÜSTÜNER