Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, kamuya atanmanın mutluluğunu yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen atama törenine Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ve Düzce'den ataması yapılan gençler de katıldı.

Bakan Kaya, törende yaptığı konuşmada, kurum bakımındaki çocukları asla evlatlarından ayırmadığını dile getirdi. Bakanlık olarak "Biz büyük bir aileyiz" dediklerini anımsatan Bakan Kaya, atama töreniyle de mutlu günlerden birini yaşadıklarını vurguladı.

Programda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise, AK Parti iktidarları döneminde sosyal hizmet modellerinden yararlanan 26 bin 38 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi. Sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin ayrı birer hikayesi olduğuna dikkati çeken Bakan Sarıeroğlu, gençlerin "Biz büyük bir aileyiz" sözlerinden çok etkilendiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından atamalar için bakanlar Kaya ve Sarıeroğlu, TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı ve eski Devlet Bakanı Güldal Akşit ile atama butonuna bastı. Toplamda 2 bin 294 gencin atamasının yapıldığı törende Düzce'den 24 gencin ataması gerçekleştirildi.

Ataması yapılan gençler, sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Bazıları ise kürsüye çıkarak, mutluluklarını dile getirdi.

Haber: C. ÜSTÜNER