Okulların eğitim-öğretim yıllarının ilk dönemini tamamlamasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dönem için çalışmalarını sürdürüyor.Birçok okulda yaşanan öğretmen ihtiyacını hafifletmeyi amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı 6-7 Şubat tarihlerinde 10 bin öğretmen ataması yapmaya karar verdi.

MEB'in internet sitesinden yer alan duyuruda "2014 Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 29 Ocak-4 Şubat 2014 tarihleri arasında alanlar bazında başvurular alınacak ve atamalar, 6-7 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacaktır." denildi.

Öğretmen ihtiyacının hafifletilmesi sadece eğitim camiasını değil atama bekleyen üniversite mezunlarının da yüzünü güldürdü. Büyük umutlarla okudukları öğretmenlik bölümlerini bitirdikten sonra KPSS derdiyle uğraşan öğretmen adaylarının çoğu başka mesleklere yönelmek zorunda kalırken, çok büyük bir oranı ise dershanelerde kendilerine sıra gelmesi için umutla bekliyor. Bu gibi atamaları olumlu karşılayan öğretmen adayları yine de sınavsız bir memuriyetin hayalini kuruyorlar.