Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi'nden yeni çıkan Dershaneler Yasası'na bağlı olarak Milli Eğitim'de gerçekleşen atamalara tepki geldi. Atamaların "yanlı" olduğu savunuldu.



Açıklamada söz konusu atamalardan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Milletvekilleri ve Memur-Sen İl Yönetimini sorumlu tutulurken, kör bir sendikal anlayışla yapıldığı öne sürülen atamalarda liyakat prensibinin gözetilmediği vurgulandı.



Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, "Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına, Gümüşova Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Cumayeri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Cumayeri Eğitim Bir-Sen İlçe temsilcisi Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gümüşova AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Eğitim Bir-Sen'li bir okul müdürü Kaynaşlı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğüne atanmıştır. Diğer ilçelere de il dışından Eğitim Bir-Sen üyesi kişiler İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır. Amaç; Düzce'nin eğitimde başarısının arttırmaktan ziyade kör ve yanlı bir anlayış benimsenmiştir." dedi.



Siyasi iradeyi adeta topa tutulan Çakmak, atamaları yapanları "yönlendiren" atananları ise "yönlendirilen" olarak niteledi.



Çakmak, "Düzce'de eğitim de kendini yetiştirmiş değerleri görmezden gelen, eğitim camiasında her kesimin takdirini toplayan liyakat sahibi eğitimcileri göz ardı eden, "kimi daha fazla kullanabilirim ve yönlendirebilirim" anlayışla yapılan bu atamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu atamalardan sonra eğitimde yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu olarak atanan bürokratlarda muhatabımız değildir." şeklinde konuştu.



Düzce'nin eğitimine zarar veren siyasi iradenin mutlaka hesap vereceğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yaşananların takipçisi olunacağı kaydetti.