Milli Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile beraber okul müdürü ve müdür yardımcısı görevinde 4 yılı dolduran tüm personelin 2013-2014 eğitim yılı sonunda görevleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın düşmüştü.



Bu kapsama giren Düzce’de 111 okul müdürü bir havuza atıldı ve bu müdürler okul öğretmenleri, okul aile birlikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince puanlandı. 21 Ağustos’ta Eğitim Kurumu Yöneticileri değerlendirme işlemleri kapsamında 75 puan ve üstü alan yöneticilerin listesi açıklandı.100 üzerinden 75 puan ve üzeri alanlar müdür olarak kalırken diğerlerinin bu görevleri sona erdi ve öğretmenlik görevine geri getirildi. Bu andan itibaren eğitim camiasında tam bir karmaşa yaşanırken puanlamanın hakkaniyeti de tartışma konusu oldu.

 


Bugün Spor Sokak’ın bitimindeki zabıta noktasında toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri yaşanan bu gelişmeleri ve atamaları protesto etti. Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak tarafından yapılan basın açıklamasında Düzce’de zulüm ve kıyım yapıldığını, belli bir sendikaya üye olmayanların görevine son verildiğini iddia etti.


Çakmak, “Bizzat yakından tanıdığımız ve son derece başarılı çalışmaları olan, birçok okul müdürüne komik puanlar verilmiş, başarı ve sadakatle işine sarılmış birçok adam gibi adamla, adeta dalga geçilmiş, tüm emek ve alın terleri bir kalemde silinmiştir. Oturdukları makamların ciddiyetini ve sorumluluğunu taşıyamayan, haktan hukuktannasiplenmemiş kişiler Türk Milli Eğitimi’ni yeni bir kaosa sürüklemişlerdir.” ifadelerini kullandı.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın kimsenin babasının çiftliği olmadığını vurgulayan Çakmak, yanlıştan geri dönülmesi çağrısında bulundu.


Çakmak, “Ciddiyetten uzak, adam kayırmayı, kadrolaşmayı, yandaşlığı esas alan bu değerlendirmeler çok açık söylüyoruz ki; geçersizdir. Ne idüğü belirsiz, hileli, buram buram torpil ve ciddiyetsizlik kokan bu değerlendirmelerin iptal edilmesi bir zorunluluktur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu usulsüzlüklere dur demesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.


Çakmak sözlerini tüm eğitim çalışanlarını zulme karşı birlik olma çağrısı yaparak sonlandırdı.

 

Haber: S. Dervişoğlu