Yığılca ilçesinde turşu bidonları, yoğurt kapları ve cam kavanozları enstrüman olarak kullanan öğrenciler, oluşturdukları ritim grubu ile mehter marşları seslendiriyor.  
Aksaklar köyündeki ilköğretim okulunun öğrencileri müzik öğretmenlerinin öncülüğünde 22 kişilik bir grup oluşturarak mehter takımı kurdu. Enstrüman olarak yoğurt kapları, turşu bidonları ve cam kavanozları seçen öğrenciler, kendilerine özgü bir müzik tarzı oluşturdu.  

Müzik Öğretmeni Yılmaz Özcan yaptığı açıklamada, amaçlarının çöp niteliği taşıyan atık malzemelerin nasıl değerlendirilebileceğini göstermek olduğunu belirterek, tamamen kendilerine özgü bir ritim grubu oluşturduklarını söyledi. Okulda hür türlü imkanın mevcut olduğunu ve bu çalışmayı tamamen modern müzik aletleriyle gerçekleştirebileceklerini anlatan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bir çalışma yapacaksak bu bize özgü olmalı dedik ve yola çıktık. İlk zamanlarda turşu bidonları ile kalın bas seslerini yakaladık, ardından ufak yoğurt kaplarından davullarımızı oluşturduk. En son tiz sesimiz eksikti. Bunu da ufak kavanoz şişelere yarıya kadar su doldurarak elde ettik. Şu anda mehter marşları, tören bandosu ve kendimize özgü birkaç müzik parçasını çalabiliyoruz. " 

Kendilerini izleyenlerin büyük keyif aldığını ifade eden öğrenciler ise yaptıkları müziğin beğenilmesinden dolaya aşırı derecede motive olduklarını dile getirerek, kendilerini geliştirerek yeni ritimler elde ettiklerini kaydetti.

Haber; R. BAL