Azmimilli Mahallesi’ndeki öğretmen evinde öğretmen ve idarecilere farklı yemek fiyatları sunulması Eğitim İş Sendikası’nın tepkisini çekti. Yemek fiyatı adaletsizliğini kamuoyuna duyurmak için öğretmenevi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim İş Temsilcisi Hüseyin Arslan, şunları söyledi:
“ öğretmen evinde yemek yeme istediğinizde Milli Eğitim Müdürlüğündeki idareci ve personel ortalama 3 TL öderken, bir öğretmen yemek yediğinde yaklaşık 6 TL para ödemekte. Devlet memuru kanununa göre haftada 40 saat çalışan memurlara devlet yemek yardımı yapmakta. Milli eğitim müdürlüğü bunu uygulayarak milli eğitim müdürlüğündeki idareci ve personellere yemek yardımı yapmakta.  Bunlarda uygun fiyata yemek yemektedir. MEM personelinin uygun fiyatla yemek yeme haklarının olduğunu düşünüyoruz.”
ÖĞRETMENEVLERİNDE AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ
Tam gün yada yarım gün çalışan öğretmenin öğretmen evinde yüksek ücretle yemek yediğini dile getiren Arslan bu durumun adaletsiz olduğunu savunarak bir çok öğretmenin bu konudan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.
Arslan, “ sorun ücrette değildir. Sorun tabelasında öğretmen evi yazan  bir kurumda öğretmenler aleyhine adaletsizliğin haksızlığın olmasıdır. öğretmenevlerinde ayrımcılık istemiyoruz.  Tüm öğretmenlerimizin yaptıkları işin tam olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde ayrımcığa son verilsin istiyoruz. ”diye konuştu.
ÖĞRETMENEVİ YETERSİZ
Arslan, sözlerini öğretmen evinin yetersizliği ile sonlandırdı.
“ilimizin öğretmen evlerinin yetersizliği başlı başına bir sorun. Öğretmen evi yetersizdir.  Tüm personelin rahatça vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, kalabileceği, acil öğretmen evine ihtiyaç var.  Bu adaletsizliğin son bulması, nitelikli, adil, hizmet alması için her türlü yasal girişimi yapacağız.”dedi. 
Haber;S.KAŞKIR