Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Mücadele Sporları Öğrenci Topluluğu sigara, alkol ve madde bağımlılığına dikkat çekmek ve zararlarını anlatmak amacıyla Anıtpark'ta farklı bir etkinliğe imza attı.

“Bağımlı Olma Özgür Ol” projesi kapsamında sporcu öğrenciler, sigara kılığına giren ve alkol bağımlısı arkadaşlarıyla mizansen olarak dövüştü. Sağlıklı gençler sigara ve alkol bağımlısı arkdaşlarını yenerek sigaradan kurtulmak gerektiği mesajını verdi. Gençlerin etkinliği vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, gösterdikleri performanslarla tiyatroculara taş çıkarttılar.



Topluluk adına açıklama yapan Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Ayşe Nur Ayhan, bağımlılık oranının her geçen yıl arttığına dikkat çekti.

Ayhan, “Sigara, alkol ve uyuşturucunun sosyal ve toplumsal hayatımıza sayılamayacak kadar olumsuz etkileri vardır. Bu zararlı alışkanlıklar nedeni ile genç nesillerimiz heba olmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bunun en büyük nedeni manevi ve ahlaki boşluklardır. Onun için genç neslimizi korumak istiyorsak eğitim sistemimizi yeninde ele alıp, önce ahlak ve maneviyatı esas alan bir eğitim sistemini inşa etmek zorundayız" dedi.

Haber: S. KAŞKIR