Son günlerde çeşitli, bakanlıklarda başlayan görev değişikliklerinden Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de payını alabileceği iddiaları gündemdeki yerini korurken konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'dan açıklama geldi.

Bakan Nabi AVCI, görev değişikliklerinin önceden planlandığını vurgulayarak diğer birimlerdeki değişikliklerle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Bakan AVCI „Aslında bu atamaların yazın yapılması gerekiyordu. Fakat il milli eğitim müdürlerimizin kendi bulundukları yerde sınav organizasyonunu rahatça gerçekleştirebilmeleri için özellikle geciktirdik.” dedi.

Bakan Nabi AVCI "Önceden planlanmış yer değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısmını uygulamaya koyduk, daha da koyacaklarımız var" diyerek önümğzdeki günlerde de görev değişimlerinin yaşanabileceğinin sinyalini verdi.

Hatırlanacağı gibi son günlerde sıkça Milli Eğitim bakanlığının kararnamesi ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’nın yerine Kocaeli Milli Eğitim Müdürü'nün Düzce’ye atanma ihtimali olduğu konuşuluyordu. Bakanın bu açıklamasının ardından iddaalar daha da gerçeklik kazanmaya başlamış oldu.