Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un “Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben de varım desin" ifadesi sonrası, ülkenin birçok yerinde hayata geçirilmeye başlanan gözetimsiz sınav uygulamasına Düzce’den de katılım geldi.



Şehir merkezinde bulunan Hikmet Akın Ortaokulu, “Gözetimsiz Sınav” çağrısına, “Biz de varız” dedi ve bugün gözetimsiz bir sınav gerçekleştirdi. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de öğrencilere güven duygusu ve dürüst insan olmayı aşılamak amacıyla yapılan gözetimsiz sınav uygulamasını yerinde görmek üzere okula bir ziyaret gerçekleştirdi.



Ayrıca tamamı hayırsever tarafından yapılarak 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde faaliyete başlayan okulda oluşturulan eğitim alanlarının açılışı da gerçekleştirdi.
Okul binasını gezen Vali Dağlı, hayata geçirilen Türkçe Sokağı, Kitap Kumbarası gibi birçok projenin yanı sıra okul kantinlerinde başlatılan meyve satışı uygulamasını da inceledi. Ardından öğrencilerle birlikte okul sıralarına oturan Vali Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, gözetimsiz sınav uygulamasına katıldı.



Sınav öncesinde öğretmen ve öğrenciler bilgilendirilerek, güven duygusu ve dürüstlüğün insani kazanımlar açısından ne kadar önemli olduğu vurgulandı.



“Dalga dalga yaygınlaşacak”        
       

Bakan Selçuk’un ifadesi üzerine ülkenin birçok yerinde bu uygulamanın gerçekleştirildiğini hatırlatan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Şu an itibariyle, bu okulumuz ‘biz de varız’ dedi. Kısa sürede alınan bu kararla, gözetmensiz sınav yapılıyor. Burada hiçbir öğretmenimiz olmayacak. Öğrencilerimiz kâğıtlarını aldıktan sonra bizler sınıfı terk edeceğiz. Öğrencilerimiz sınavlarını kendileri gerçekleştirerek bu konuda erdemlerini ve sadece kendi bilgilerine güvenerek neler yapabileceklerini gösterecekler. Tabi ki biz burada, çocuklarımızın içinde bulunan dürüstlük, güven ve erdem duygunun ortaya çıkartılmasını amaçlıyoruz. Zaten çocuklarımızın yaratılışında fıtraten bu duygular var. Bundan sonra da ilimizde ve ülkemizde bu sınav sistemi dalga dalga yaygınlaşacak inşallah.



Sınava giren öğrencilere başarılar dileyen Vali Dağlı ve Yiğit, uygulamanın hayırlı olmasını dileyerek sınıftan ayrıldı.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ