Özel güvenlik hizmetleri büyük bir sektör halini aldı. Yapılan istatistiklere göre ise ülke genelinde bin 435 özel güvenlik şirketinin, 444 özel güvenlik eğitim kurumunun, 289 alarm izleme merkezinin, 95 bin 577 özel güvenlik izni verilen yerin, 291 kişi korumasının, 283 bin 431 Çalışan özel güvenlik görevlisinin, 29 bin 383 silahlı özel güvenlik görevlisinin, 1 milyon 556 bin 250 özel güvenlik sertifikası bulunan kişinin ve 1 milyon 58 bin 626 özel 'güvenlik kimlik kartı’ verilen kişinin var olduğu tespit edildi.



Sektörün denetimi polis başmüfettişleri ve valilik tarafından gerçekleştirilirken 2018 yılı içerisinde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı olarak, bir taraftan denetim görevini yapan diğer taraftan kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesi adına eğitim programları başlatıldı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile başlatılan bu proje çerçevesinde ülke genelinde özel güvenlik personeline yönelik bir eğitim programı yapılacak.

Bu program çerçevesinde ülke genelinde görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla, etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi ile güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında hazırlanan eğitim planı uygulanacak.



Ayrıca AFAD Başkanlığı personelince kendi eğitim programları çerçevesinde katılım sağlayacak.

Düzce’de ise 700’ü aşkın özel güvenlik görevlisi İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binasında bulunan konferans salonunda 4 gün boyunca eğitim alacak.

Haber: Ö. YILMAZ