Düzce merkez ve ilçelerinde bulunan ortaöğretim okulları müdürleri Düzce Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplandı. Üniversiteye giriş sınavının ikinci ayağı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için yapılan toplantı Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Düzce Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Şube Müdürleri ve Ortaöğretim okul müdürlerinin katıldığı toplantı Vali Vasip Şahin’in açılış konuşması ile başladı.

Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce’de başarılı okul ve öğrencilerin bulunduğunu söyledi. Bir çok okulun katıldığı yarışmalarda derece yaptığını, bu başarıların Düzce’deki eğitimin geneline yayılması gerektiğini söyleyen Şahin; “LYS sınavlarına bir aydan az bir süre kaldı.” Şeklinde konuştu.

“Bir ay içerisinde okuldaki idareciler, öğretmenler ve veliler, Düzce için eğitimle ilgili özellikle Üniversite sınavına yönelik neler yapabileceğimizi istişare etmek istedik. Şuana kadar sizlerin gayretli çalışmaları, öğretmenlerimizin gayretleri takdire layıktır. Bir takım projelerde ferdi veya guruplar halinde yapılan projelerde Düzce dereceler aldı. Biz bu başarının bireysel ya da gurup halindeki başarıların genel eğitim seviyesine de yansıyacağına inanıyoruz. Belki kısa vadede, belki uzun vadede sonuçlarını alacağız. Ama mutlaka bir başarı olarak alacağımıza inanıyorum. Sizlerle tekrar bir araya gelmemizin en önemli sebebi, bu konuda birbirimizi motive edelim, hedefe birlikte kararlılıkla yürümek için toplandık. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Vali Şahin’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Haber; R. BAL