Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği Badminton Turnuvası'nda, Düzce Sevgi Evleri Badminton Takımı, tekler, çiftler ve takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Şampiyonu sporcular, Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Sporcular, Vali Yılmaz'a Babalar Günü hediyesi olarak, Yılın En İyi Babası Ödülünü takdim etti. Vali Yılmaz da, Türkiye Şampiyonu Düzce Sevgi Evleri Badminton Takımı sporcularının boyunlarına çiçek halkası taktı ve saat hediye etti.

Vali Yılmaz, “Her sektörde, her alanda, her hizmette biz en önde olmalıyız. Elbette şampiyon, elbette birinci olmalıyız. Başarıdan başarıya, iyilikten iyiliğe örnek gösterdiğim, başarılı bir gençliğin tablosudur bu. Birlikte omuz verirsek, yarınları birlikte kurarız. Herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yaparsa, bu pırlantalar sayesinde, eğitimin, sporun her alanında Düzce mahirdir, çalışkandır, güçlüdür. Hayalimdeki Düzce budur. Bu öğrencileri bağrımıza basmayacağız da, kimi bağrımıza basacağız? Bizi onurlandırdınız. Sizlere başarılı yıllar diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllar da, sizin için çok güzel geçecektir. Ben inanıyorum; başarıdan başarıya koşacaksınız. Ben sizi seviyorum, siz benim evlatlarımsınız, bana da çok güzel bir ödül verdiniz.” Dedi.
Ziyaretin ardından, şampiyon öğrenciler Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından, Vali Yılmaz, Türkiye Birincilerini makam arabasına bindirerek, yemeye götürdü.

Vali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, “Ben çok seviniyorum, zaten ben bütün Düzce gençliğini pırlanta olarak görüyorum ve görmeye de devam edeceğim. Belki sizin ailenizin içinde olduğu için, siz farkında olamayabilirsiniz; bir de dışarıda 80 il size nasıl bakıyor, öyle düşünmeniz lazım. Geçtiğimiz günlerde kızlarımız voleybolda Türkiye şampiyonu oldu, bugün de güzide evlatlarımız Badminton şampiyonu oldu. Demek ki biz birlik ve beraberlik içinde olursak, azmedersek, gayret edersek, çalışırsak, başarırız. İşte başardığımızın en güzel örnekleri. İnşallah bundan sonra gelecek nesil de, bu ağabeyleri, ablalarını örnek alırlar. Onlar bana Valilikte güzel bir ödül verdiler, ben de sofrayı beraber paylaşmak istedim. Onların mutluluğuna Bursa’da ortak olamadım, ama evlerinde, Düzce’de ortak oluyorum. Bize de bu fırsatı verdikleri için ben kendilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Yemeğin ardından Vali Yılmaz, Türkiye Birincileri öğrencileri kaldıkları yurtlarına makam arabası ile bıraktı.

Haber: H. İŞCAN