İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 7. gerçekleştirilen Anıtpark’taki “Bizim Eserimiz ve Teknoloji Tasarım” sergisi düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. İlköğretim öğrencilerinin Sosyal bilgiler ve teknoloji tasarım alanlarında, lise öğrencilerinin ise fizik, kimya, biyoloji, coğrafya ve matematik alanlarında hazırladıkları projelerde ilk üçe giren öğrencilere düzenlenen törenle hediyeleri verildi. 

Ayrıca Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı birinci olan okullara toplam 2 bin 500 TL destek sağlarken, en iyi stant yarışmasında da ödüller dağıtıldı. Programa Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğretmenler, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Tören esnasında başlayan yağış zaman zaman ses sisteminde arızalara neden oldu.

 

Yarışma sonrası dereceye giren okullar şu şekilde oluştu:

Sosyal Bilgiler Alanında “Osmanlı Soyağacı” projesi ile Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan Ömercan Kara ve Talha Keleş birinci, “Haritalar Dünyası” projesi ile Çilimli Yeni Vakıf İlköğretim Okulu'ndan Hacer Aylı ve Ece Ceylan ikinci, “Saltanat Küpler” projesi ile Hamidiye İlköğretim Okulundan Sedanur Silsüpür ve Berfin Alkan üçüncü oldu.

Teknoloji Tasarım alanında “Yes-No deme dilini yok etme” projesi ile Gönül Yavuz İlköğretim Okulu'ndan Zekeriya Çakır birinci, “Korkuluktan Askılıya” projesi ile Akçakoca Mustafa Açıkalın İlköğretim Okulu'ndan Ege Peker ikinci, “Ayakkabı Kapı” projesi ile 100. Yıl ilköğretim Okulu'ndan Beşir Poyraz üçüncü oldu.

Fizik alanında “Quart projesi” ile Atatürk Lisesi'nden Tolga Gökmen birinci, “Foto Akustik Deneyi projesi” ile Fen Lisesi’nden Buğra Elkar ve Begüm Albasan ikinci, “Alternatif Enerji Kaynakları” projesi ile Akçakoca Ticaret Meslek Lisesi'nden Cenk Keleş üçüncü oldu.

Kimya alanında “Ay-Çek Parfümü” projesi ile Farabi Anadolu Lisesi öğrencilerinden Esma Çelenk ve Rabia Aktaş birinci, “Polimer Maddelerin Toprak Erozyonunu Önlemeye Etkisi” projesi ile Gölyaka Anadolu Lisesi'nden Emre Ulcay ve Bera Albayrak ikinci, “Doğal Mayalama” projesi ile Arsal Anadolu Lisesinden Ferhat Güzelsu ve Yusufcan Arapoğlu üçüncü oldu.

Biyoloji alanında “Domates Biber Patlıcan” projesi ile Düzce Fen Lisesinden Özge Verep ve Nurselin Kaya birinci, “Ellerimiz temiz mi?” projesi ile Gölyaka Anadolu Lisesinden Nokta Dikmen ve Ezgi Şencan ikinci, “Biyotiner” projesi ile Atatürk Lisesinden Meryem Akpınar ve Ladin Aslan üçüncü oldu.

Matematik alanında “Parçalı Fonksiyonların Birleşkesinin Mekaniği” projesi ile Arsal Anadolu Lisesi'nden Özhan Altunkayık ve Azizcan Özdemir birinci, “Dr. Cemil Uğurlu Problemi “projesi ile Düzce Doğa Koleji Fen Lisesi'nden Atakan Karaman ikinci, “Pergel ile Polinomda Değer Bulma” projesi ile Düzce Endüstri Meslek Lisesi'nden Onur Aydın ve Akif Nurten üçüncü oldu.

Coğrafya alanında “Elektrocty” projesi ile Endüstri Meslek Lisesinden Alperen Kolamuçbirinci, “H2O sue” projesi ile Atatürk Lisesinden Ahmet Sinan Özdemir ikinci ve “Çok Fonksiyonlu Ağaç: Pavlonya” projesi ile Akçakoca Ticaret Meslek Lisesi'nden Gökhan Dudubaşoğlu üçüncü oldu. 

Ödüller programa katılan protokol üyeleri tarafından dağıtılırken, iki gün boyunca açık kalan stantlar arasında yapılan yarışmada da en iyi stant ödülü 100. Yıl ilköğretim Okulu'na verildi.

HABER: E.BEKTAŞ