OKS sınavında aldıkları tam puanlar ile Türkiye birincileri arasına giren Melike Dertli ve Osman Aydın ile yine yurt genelindeki sıralamada yüksek başarı elde eden Uğur Kılıç, Düzce Valisi Bülent Kılınç tarafından dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın da bulunduğu ziyarette elde edilen başarıyı değerlendiren Vali Kılınç, Düzce'nin Türkiye sıralamasında 34. sıraya yerleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu ve eğitimin üç sac ayağı olan öğretmen, öğrenci, veli üçgeni doğru kurulursa başarının kendiliğinden geleceğini söyledi. Kılınç, ileriki yıllarda Düzce'nin daha da büyük başarılara imza atacağına olan inancını da dile getirdi.

Öğrenciler ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'i ziyaret ettiler.Sezer de öğrencileri birer tam altın ile ödüllendirdi. Başarının ekip iş olduğunu belirten Sezer, Türkiye çapında bir ilkin yaşandığını ve bir eğitim yılı için ciddi yükselme kaydedildiğini ifade etti. 'Kimsenin elinde sihirli değnek yok' diyerek konuşmasını sürdüren Sezer, ilimizdeki öğretmen açığını gidermeye çalıştıklarını ve bu yıl için ÖSS'de beklenen yükselme söz konusu olmasa da OKS'de elde edilen başarının diğer sınavlar için bir alt yapı teşkil edeceğini söyledi.