Mesleki liseler arasından yapılan proje tabanlı beceri yarışmasında Türkiye derecelerini alan iki okul öğrenci ve öğretmenlerine İl Genel Meclisi tarafından hediye verildi. Daha önce Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından teşvik edilmesi amacıyla böyle bir ödülün verilmesi uygun görülmüş ve meclis üyeleri tarafından da kabul edilmişti.
Öğrencilerin proje sunumu öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Mesleki Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz, “İlimizde 18 adet meslek lisesi varken önümüzdeki sene bunu 20’e çıkartıyoruz. Mesleki eğitimde ileri olan ülkelerin bu alanlarda tavan yaptığını görebiliyoruz. Biz de son yıllarda mesleki eğitime önem verdik. Bunun semeresini de bu sene aldık. Bu sene 60 proje yarışmaya katılmak için değerlendirildi. Bunlardan 10 tanesini seçtik ve öğrencilerimizin projeleri göğsümüzü kabarttı. Ayrıca bu ay sonunda Litvanya’nın davetlisi olarak projelerimizi orada anlatacağız” diye konuştu. Akçakoca Endüstri Meslek Lisesi "Elektrik-Elektronik ve Otomasyon" alanında "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Otomasyonu" adlı proje çalışması ile Türkiye birincisi olmayı başaran okul öğrencileri İl Genel Meclisi üyelerine slayt gösterisi ile projelerini tanıttı.
Türkiye İkincisi olan Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje sahibi öğrencileri, Güneş Kalkanı isimli projelerini meclis üyelerine tanıttı.
Sunumların ardından Meclis Başkanı Sinan Aydın, öğrencilere altın hediye ederken öğretmen ve müdürlere de birer plaket verdi. İl Genel Meclisi üyeleri ve başarılı okul temsilcileri hep beraber fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haber; Ş. ÇAKIR