Vali Vasip Şahin başkanlığında Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS)değerlendirme toplantılarının ikincisi yapıldı. Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile lise ve İlköğretim Okulu Müdürlerinin katıldığı toplantıda okulların başarı durumu değerlendirilirken, daha yüksek başarı için neler yapılması gerektiği konuşuldu.
Düzce’de eğitim veren 39 lise ve 132 ilköğretim okulundan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay yapılan interaktif deneme sınavlarında liseler arası ilk 21, ilköğretim okulları arasında ilk 25’e giren okulların müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, amaçlarının öğrencilerin rekabet edebilirliklerini artırarak başarı sıralamasını yükseltmek olduğunu söyledi.
Şahin, “ Toplantı ile birlikte Eksiklerimizi ve takviye edilmesi gereken konuları tespit edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizin rekabet edebilirliklerini daha iyi sıralara taşımak. Kendilerine olan güvenlerini arttırmak ve bu noktada da ümitliyiz. Ümidimizi destekleyen bir takım emareler var. OYAK liseler arası matematik yarışması düzenliyor. Bu yıl geçen yıla oranla çok daha iyi bir noktaya geldik. Okullar sıralamasında geçen yıl son sıralardaydık. İller sıralamasında geçen yıl 9. Sıradaydık. Bu yıl üçüncü sıraya yükselmiş olduk. Bu İller sıralamasında başarımızı görmek adına önemli. Hem okullar bazında hem il sıralamasında sonuçlar birbirini teyit ettiğinden dolayı topyekûn bir başarı yakalama ümidi içerisine girdik. Bu nedenle bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Haber; S. KAŞKIR