Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi Enver Şahin Yaptığı açıklamada endişesini şöyle dile getirdi. “Domuz gribi Düzce’ye ulaşmıştır. Bu durum resmi kaynaklar tarafından doğrulanmıştır. Domuz gribi Sağlık Bakanlığı verilerine göre en fazla çocuklar arasında yayılmaktadır. Sağlık Bakanlığı ”0-4 yaş grubunda 14 ölüm, 5-14 yaş grubunda 13, 15-24 yaş grubunda 8 ölüm, 25-44 yaş grubunda 29, 45-65 yaş grubunda 6 ölüm, 65 üstü yaş grubunda ise 3 ölüm.” Olduğunu belirtmiştir. Bu durumda çocuklarımızın çok iyi korunması ve toplu ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Çocukların en kalabalık ortamları ise okul ortamlarıdır.
Aylardır domuz gribinden bahsedildiğini herkes bilmektedir. Değişik illerde okullar tatil edilmiştir. Okullardaki domuz gribi riskine karşı tedbirler alınmıştır. Ancak Düzce ilindeki okullar dezenfekte edilmiş. Fakat tatil edilmemiştir. Hatta 30 dakikalık zorunlu okuma saatleri düzenlenerek çocukların okullarda daha fazla kalması istenmiştir. Böylesine riskli bir ortamda 30 dakikalık okuma saatlerine bir anlam verememiş bulunmaktayız.
Artık köy göründü . Yani domuz gribi Düzce’ye ulaştı. İvedilikle kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Aksi takdirde sonuçlarından bütün Düzce zarar görecektir.
Bir sivil toplum örgütü olarak Sayın Vekillerimizin , Sayın Valimizin ve Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün gerekli duyarlılığı göstererek öncelikle okullarda düzenlenen okuma saatleri uygulamasının kaldırılmasını ardından da ivedilikle okulların tatil edilmesini sağlamasını istiyoruz.”dedi.