Ankara ve Diyarbakır'da 'şırınga çikolata' kapağının iki öğrencinin boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle birlikte ülke genelinde kantinlerde sağlık açısından zararlı ve tehlikeli ürünler bulunup bulunmadığı yönünde denetimler sıklaştırıldı.

Düzce’de Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından il merkezindeki okul kantinlerinde denetimler başladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden yetkili uzmanların da bulunduğu ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlere ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede, kantinlerde sağlık açısından zararlı ya da tehlikeli ürünler bulunup bulunmadığının kontrol edildiği ve yapılan denetimlerde öğrencilerin sağlığını ve güvenliği tehdit edecek ürünlere rastlanmadığı aktarıldı.



Denetleme ekipleri tarafından kantin çalışanlarına; hijyen, gıda güvenliği konularında rehberlik yapılarak,  çiğ tüketilen sebzeler, salatalık ve meyveler, doğal kurutulmuş meyve, işlenmemiş kuru yemiş, süt, ayran, peynir, çeşnili ve tahıllı ekmek çeşitleri, yumurta, doğal mineralli su ve şekersiz sakız, taze sıkılmış meyve ve sebze sularının satışının arttırılmasının istendiği bildirildi. Ayrıca, bilim kurullarınca belirlenmiş kriterlerde üretilmiş hazır paketli yiyecek ve içeceklerin dışında gıda satışının yapılmaması gerektiği belirtildi. Öğrencilere sağlıklı bir okul ortamı sağlamak amacıyla gerekli çalışma ve denetimlerin devam edeceği vurgulandı.